Skip to content

Pressemeddelelse

”Sang er sundt for både krop og sjæl”

Blandt korsangere er det en udbredt opfattelse, at sangen ikke blot opløfter den enkelte og giver godt humør – mange føler også en positiv fysisk effekt på den måde, at kroppen bliver bedre tilpas efter en korprøve eller koncert. Dette kan blandt andet skyldes, at korsang ifølge ny forskning medvirker til at styrke immunforsvaret.

Skærbæk Egnskor er et traditionelt kor der klinger med 4 stemmer – sopran, alt, tenor og bas.
Interessen for korets optræden har været støt stigende fra begyndelsen i 1982, hvor Tove Tersbøl tog initiativ til korets oprettelse, og som hun, i alle årene siden, har ledet på en inspirerende, humoristisk, energisk, pædagogisk og ekstremt dygtig måde.

Når det drejer sig om korets udvikling, så tilstræber man et højt kvalitetsniveau, der hele tiden udbygges og tilrettes en god klang, til sangernes og publikums fryd og glæde.

Gennem samarbejde med flere danske og udenlandske kor har Skærbæk Egnskor rige muligheder for at få inspiration til deres eget repertoire. Koret er desuden medlem af sammenslutningen Danske Folkekor og den sønderjyske afdeling herunder: GRÆNSEKORENE.

Skærbæk Egnskor er et aktivt kor, der altid har fokus på god sangteknik og
musikalsk udtryk med bevidstheden om, hvor stor betydning fortolkningen af tekster og udførelsen på podiet har for at give publikum en god oplevelse.

Der er lagt hovedvægt på et dansk repertoire, men koret synger på mange sprog – nordiske, tyske, engelske, polske og ikke mindst afrikanske korsatser, der både rummer klassiske og mere moderne sange og rytmer.
Musikken bliver fremført i en fin blanding af gode indfald og med en livlig dirigent, der udstråler professionalisme og sangglæde.